Karda Nasıl Araba Kullanılır
Posted in: Sürüş Teknikleri

Karda Nasıl Araba Kullanılır?

Kar güzel bir şey olsa da karlı günlerde çok rahatsız edici olabilir. Sağlam bir dört tekerlekten çekişli araba kullansanız bile kontrolü kaybetmek kolaydır. Karda nasıl araba kullanır sorunun cevabı bu makalemizde.

Araç sürücülerin güvende olması bizim için önemlidir. Bu nedenle, yalnızca kış dostu oto silecekleri sunmakla kalmıyoruz, aynı zamanda kış aylarında bir kazadan kaçınmanın en iyi yollarını da biliyoruz.

Yavaş sürün

Karlı yollarda sürerken aracınızın yavaşlaması, dönmesi ve durması daha uzun sürer. 3 ila 4 saniyelik bir mesafe yerine önünüzdeki araçla aranızda 8 ila 10 saniyelik bir mesafe bırakarak sürün.

Hız sabitleyiciyi kapatın

Hız sabitleyici kullanışlı bir özellik olsa da, buzlu yollarda araç kullanırken asla kullanılmamalıdır. Bunun nedeni, karlı yollarda sürücülerin araca tam olarak hakim olmaları gerektiğidir.

Işıklarını açık tutun

Gündüz araba kullanırken bile, karlı veya çok bulutlu havalarda farlarınızı açmalısınız. Kar, aracınızın görünmemesini sağlayacak bulanık bir etkiye sahip olabilir, bu nedenle diğer sürücülerin sizi fark etmesini sağlamak önemlidir.

Doğru lastiklere sahip olun

Mutlaka kar lastikleri kullanın. Bunlar yolda çekişin korunmasına yardımcı olacaktır.

Sileceklerinizi yenileyin

Sürüş güvenliniz için araç sileceklerinizi yenilemeyi ihmal etmeyin. Aracınıza uygun orijinal marka silecekleri güvenle Silecekci.com’dan temin edebilirsiniz.

Şüphe duyduğunuzda, dışarı çıkmayın

Sürücüler sınırlarını bilmelidir. Arabanızı kontrol edemeyeceğinizi düşünüyorsanız, kaza yapıp üzülmektense güvende olmak daha iyidir.

Genel olarak, kışlık yollarda araç kullanırken tehlikeleri önceden tahmin etmek önemlidir. Silecekci.com personelimiz size mutlu ve güvenli bir tatil sezonu diler!